Wesco Nieuws 

03-4-2016 Lasrobot OTC FD operationeel

 

 Zo hebben we als productiefilm in totaal 24 stuks snijplaten seriematig gelast. Dit allereerst in de "trial" modus en hierna in de "finish" aflas modus. Zie onderstaande link:

https://youtu.be/Gg6Sn1-rKz8

 

04-05-2016 Wesco is een bedrijf met goede toekomst

 

 Met de lasrobot die de onderneming aan de Loggerkade sinds enkele weken in huis heeft? Uniek voor deze omgeving. Of toch met de boegkoppelingen die bij de kade staan of met de 40 ton zware zuigkoppen in de fabriek, onderdelen van vaartuigen voor baggeraar Van Oord? Het is moeilijk een keuze te maken voor de enkele maanden geleden in dienst gekomen Korbeeck. Eigenlijk geven ze alle drie, met de montageploeg, de mogelijkheden van Wesco weer.

,,Dit is een schitterend bedrijf met hoog gekwalificeerd personeel en een goede toekomst voor de boeg’’, zegt de Heerhugowaarder die sinds begin dit jaar met oprichter Sjoerd Wesselius de directie vormt van het bedrijf in het havengebied.

Sjoerd meer voor de externe contacten en Bert Korbeeck voor de dagelijkse gang van zaken. Hij zal in de loop van de tijd alle zaken van Sjoerd overnemen. Voorheen was Korbeeck werkzaam bij Van Tongeren Kennemer in Beverwijk, een soortgelijke firma die zich bezighoudt met de olie en gas industrie. ,,Als manager had ik veel contacten met ingenieursbureaus en had ook onderwerpen die niet gerelateerd zijn aan de scheepvaart, zoals de petrochemie.’’

Korbeeck heeft geen spijt van de overgang. ,,De werkzaamheden zijn hier heel divers. Dat varieert van het ontwerp, engineering, reparatie en montage van apparatuur en constructies, voornamelijk voor de offshore- en de baggerindustrie. Ook doen we veel voor de scheepvaart, de mobilisatie van schepen bij voorbeeld, het werken aan boord van vaartuigen. We zijn 24 uur per etmaal beschikbaar.’’

Wat de mede-directeur zo plezierig vindt aan het ondernemersklimaat van IJmuiden? ,,De bedrijven hebben een hoge gun-factor. Je wordt al snel gevraagd bij grote projecten. Laatst hebben we een aandeel gehad in de mobilisatie van het kraanponton de Conquest en hebben we meegedaan aan de installatie van een groot onderdeel aan boord van een installatieplatform. Ook verwachten wij te participeren in het zeesluis-project. Dat zijn mooie opdrachten.”

 

13-1-2016: Komst mede-directeur luidt nieuw tijdperk in

Een nieuw jaar, een nieuwe directeur én een nieuwe lasrobot. Het kon afgelopen vrijdag niet op tijdens de Nieuwjaarsreceptie van Wesco IJmuiden Apparatenbouw bv. Met ingang van 2016 ligt de dagelijkse leiding van het bedrijf in handen van Bert Korbeeck en Sjoerd Wesselius.

Het jaar 2015 werd positief afgesloten en 2016 belooft een goed jaar te worden. Desondanks was Wesco, na het vertrek van mede-directeur Dirk de Mik, begin 2014, al enige tijd op zoek naar versterking van de directie. Dat zij deze nu gevonden hebben in de persoon van Bert Korbeeck komt het bedrijf zeer goed uit. “De komst van Bert Korbeeck zorgt voor versterking met name op het gebied van de commerciële activiteiten, strategie en projectmanagement. Ruim 25 jaar heeft hij als manager bij een soortgelijk bedrijf gewerkt. Met het oog op de toekomst van ons bedrijf zijn de kennis en ervaring die Bert meebrengt van onschatbare waarde”, aldus Sjoerd Wesselius. “De aanschaf van een lasrobot, die uniek is voor deze regio, past ook in dat plaatje. Wesco is letterlijk klaar voor de toekomst!”

Bert Korbeeck

 

14-9-2015: Lifting tool  

Voor twee klanten van ons hebben we een torque tool ontwikkeld, getekend en gemaakt. In totaal hebben we 5 van deze tools mogen maken. In onderstaande videolink kan u de werking van de tool in een windmolen zien. 

VID-20150718-WA0001

8-9-2015: Complete uitlaatsystemen voor een baggervaartuig

Uitvoering van de complete enginering, fabricage en montage van twee uitlaatsystemen aan boord van een baggervaartuig.

 

23-3-2015: D

 

12 november 2014:
"FPAL registratie certificaat"
Achilles FPAL provides a fair, open and transparent means of selecting suppliers for potential tender opportunities.

 

21 januari 2014:
'6x bokken voor pijpenlegger Stingray' van Van Oord
Engineering en productie door Wesco IJmuiden Apparatenbouw b.v. van 6 bokken. Deze zijn afgelopen maandag 21 januari op transport gegaan naar de klant. De klant is Van Oord en zal de bokken plaatsen aan boord van de pijpenlegger Stingray te Singapore.

De bokken zijn uitgelegd voor een hijscappaciteit van 50 ton, onder een maximale hoek van 30 graden in de langsrichting van het schip. De hijssnelheid is uitgelegd op 2 meter per minuut, op de eerste laag van de lier.

 

20 januari 2014: Persbericht 'Wesco IJmuiden Apparatenbouw b.v. 30 Jaar'

 

Persbericht, 20 januari 2014

30 jaar Wesco IJmuiden Apparatenbouw groots gevierd

Op 16 januari 1984 startten Dirk de Mik en Sjoerd Wesselius hun bedrijf Wesco IJmuiden Apparatenbouw bv. Het bleek een schot in de roos. Afgelopen vrijdag, 30 jaar later, werd ‘30 jaar Wesco’ in de eigen bedrijfshal gevierd, samen met collega’s, relaties, vertegenwoordigers van overheden, vrienden en familie.

In minder dan twee weken werd het feest uit de grond gestampt, op een manier die bij Wesco past: snel, efficiënt, met korte lijnen en het resultaat mocht er zeker zijn. Ruim 400 genodigden wisten uiteindelijk de weg naar het bedrijfsfeest te vinden. De fabriekshal, die voor deze speciale gelegenheid dienst deed als evenementenlocatie, was voorzien van diverse zitjes, verschillende eetkraampjes en een podium met daarop het Ruud Jansen kwartet.

Leerbedrijf technisch onderwijs
Speeches waren er van Ruud Porck, programmadirecteur Techniek in Amsterdam, Jan van Run, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland en Franc Weerwind, burgemeester van Velsen. Het feit dat Wesco reeds jarenlang leerbedrijf en stagebedrijf is voor het technisch onderwijs in deze regio, liep als een rode draad door de speeches heen. Alom waardering was er voor deze rol waaraan zij samen met Zwart Techniek en Post Staalbouw invulling geven. Ruud Porck deed zelfs een oproep aan de ondernemers en vertegenwoordigers van technische bedrijven om met zijn allen het technisch onderwijs in deze regio te ondersteunen.

Van ontwerp tot en met oplevering
Burgemeester Weerwind eindigde zijn bevlogen speech met de overhandiging van een schitterende plaat van de haven van IJmuiden, waarna Sjoerd Wesselius het woord nam om iedereen te bedanken en het woord tot zijn compagnon te richten. Hij noemde hun eerste opdracht, die zij in januari ’84 via de toenmalig directeur van Wijsmuller, Chris B. van der Zwan, hadden gekregen en de vele projecten die daarna volgden. Vervolgens vertelde Sjoerd over de zes lierbokken die afgelopen vrijdag nog in de bedrijfshal stonden, maar die de komende week naar Singapore verscheept worden. Een prachtig project dat in opdracht van Van Oord in slechts 2,5 maand tijd is gerealiseerd, vanaf engineering tot en met oplevering van de bokken.

Samenwerking Tata Steel, Schot en Wesco
Aan het 30-jarige zakelijke huwelijk van Sjoerd Wesselius en Dirk de Mik komt het komende halfjaar een einde als Dirk een stapje terug doet. Hij blijft echter wel als adviseur betrokken bij een gezamenlijk project van Tata Steel, Schot Verticaal Transport en Wesco. Als een van de oprichters van Wesco zal hij overigens altijd betrokken blijven, zeker ook omdat zijn zoon Wouter bij het bedrijf werkzaam is.

  

12 januari 2014: Machinale werkplaats 'Carrouselbank Jungenthal DKE 1600'

Op 7 januari 2014 is de door ons gekochte Carousselbank geplaatst in de machinale werkplaats.

Carrouselbank Jungenthal
Type : DKE 1600 normal 
Maximale diameter product : 1600mm 
Maximale hoogte product : 1000mm

November 2013: 'IJPOS: At your service'
De website www.ijpos.nl is online en de nationale en internationale PR-campagne is in gang gezet. (Zie onderstaand krantenbericht)

 IJPOS at your service

 

schuttevaar

teaser12 6

Juli 2013: 'IJPOS gelanceerd!
Bedrijven in IJmuiden bundelen hun krachten en zetten IJmuiden op de kaart als offshore- en reparatie haven. Door de grote verscheidenheid aan disciplines en bedrijven is IJmuiden een reparatie haven bij uitstek. Op een vierkante kilometer is alles op korte temijn te bewerkstelligen. Deze bundeling van bedrijven heet IJPOS (IJmuiden Port and Offshore Services). Onderstaand een web link die informatie over deze bedrijven weergeeft.  

Website link www.ijpos.nl

April 2013:
In deze maand hebben we een externe audit gehad van het Lloyd's Register. Hierbij heeft dit klassebureau ons het ISO 3834 las kwalificatie certificaat toegekend.


        Certificaat 3834 2  2005  juni 2013_Pagina_2

Maart 2013:
Reeds voor onze klant Alliander / Reddyn b.v. hebben we een electriciteitsmast mogen fabriceren van een lengte van 34 meter. De conservering voor dit project is gedaan door Kalfsvel Conservering te Zaandam. Bij kalfsvel Conservering is een aantal video's gemaakt tijdens dit zware transport van de mast. 

Zie link: http://www.youtube.com/watch?v=nQDPPhhN9jw


Januari 2012:

'Motor tegen leegloop technisch onderwijs'

De technische bedrijven Post Staalbouw, Zwart Techniek en Wesco IJmuiden b.v., schenken het Technisch College Velsen, als steun in de rug, een scheepsmotor voor een opduwer. 

Juni 2011:
In deze maand is er een frees-kotterbank 'Juaristi' MDR150-cm aangeschaft. Hierop kan een werkstuk van ca 25 Ton worden opgespannen en o.a. ook een circulair gefreesd worden. 

Het toepassingsgebied van onze aanwinst is uitgebreid, dankzij de vele hulpstukken die worden meegeleverd met de machine. Zo is er o.a. een extra opspantafel om ook werkstukken verticaal op te kunnen spannen. De verwachting dat de machine operatief zal gaan werken bij Wesco in de maand juli 2011. Hij zal worden geplaatst in de nieuwe verspanende hal.


DSC_0207