Projecten 2018

Boatlanding

In oktober hebben we een prachtige boat landing voor de maritieme  industrie mogen fabriceren inclusief detail engineering.

 

 

Gelaste kluizen

In totaal 135 stuks gelaste kluis in gebogen plaat uitgevoerd conform EN1090 Exc. 2.

 

Bluswagen 17

April 2018 is bij Wesco in samenwerking met HMW Industriele Service Comb C.V. "Bluswagen 17" gefabriceerd en op lokatie in bedrijf gesteld. Deze bluswagen staat op een treinonderstel en wordt gebruikt voor het vervoeren en blussen van hete kooks. Deze kooks met een temperatuur van ongeveer 1100 graden wordt uit de ovens uitgestoten. En wordt hierna onder de blustoren gereden om de kooks te smoren naar ongeveer 300 graden.

 

Alle werkzaamheden uitgevoerd volgens de specificaties van de opdrachtgever. En is naar alle tevredenheid gedaan.

 

 

Projecten 2017

1 stuk Survey Basket

T.b.v. de windmolens hebben wij een "Survey Basket" mogen engineeren, fabriceren en "On site" mogen monteren. Deze basket of ook wel tijdelijk platform word in de monopile opgehangen van een windmolen op zee. 

 

2 stuks koppelstang t.b.v. Drijvende kraan

Wesco heeft 2 stuks Koppelstang mogen maken voor een drijvende kraan. Zo worden deze twee Koppelstangen gebruikt om de koppeling te maken tussen de 2x contragewichten (elk 66T) en de kraangiek. 

  • Het speciale aan dit project was het volgende:Deze koppelstangen worden erg belast op vermoeiing van het dikke materiaal tijdens bedrijf. Er is dan ook rekening mee gehouden dat de lasovergangen in vloeiende lijnen zijn uitgevoerd.
  • De lagerhuis gaten zijn beide in lijn gekotterd.

Verder is er ook op lasgebied rekening gehouden met de kerf wat betreft scherpe overgangen. En zijn de lasnaden onderzocht op 100% US en 100% MT. Het werk is hierna door de klant afgenomen en voor akkoord bevonden.

 

 

 

 

6x Stortafsluiter 1000mm werkdruk =25bar.

Volgens Wesco ontwerp hebben wij een stortafsluiter geengineerd en gefabriceerd. Deze stortafsluiter heeft aan beide zijdes een cilinder om zodoende het RVS blad bij hoge proces druk te kunnen sluiten.  

 

 

Projecten 2016

9-6-2016 2x boegkoppel installaties

Het fabriceren van 2 complete boegkoppelinstallaties dit voor elk een baggerschip.

Deze baggercomponenten zijn vervoerd met een zeeschip vanuit IJmuiden naar Spanje.

 

Projecten 2015

10-7-15 Revisie electromotor

*Vervangen van koel pijpen

*Het vervangen van de aansluitflens ivm verwijderen koelpijpen

*Het vervaardigen van 1x samengestelde beschermkap

*Het vervaardigen van 6x gaas afschermdelen aan de aansluitzijde

*Reperatie van aflsuitdeksel van de klemmenkast

 

23-2-2015 Anchor block 104503

Dit ankerblok zal worden toegepast voor een anker-meersysteem. Dit voor het project Tetney Sealine Replacement. Verder hebben we ook nog een aantal andere onderdelen geleverd waaronder de blok fundatie. De constructies zijn gekeurd en gecontroleerd onder Lloyds met 3.2 certificaten. Hiervoor is ook een fabricage boek gemaakt. 

ankerblok

Projecten 2014

19-11-2014  Aansluitdeksel koppeling Volvo motor

 

 

 

 

13-10-2014 Reperatie pompdeksel baggerpomp

Herstellen van de gemarkeerde vlakken op het pompdeksel en optappen herstellen van de gaten.

DSC_0022

 

9-10-2014 Reviseren asdeksel

Voordraaien / lassen / gloeien / nadraaien van asdeksel dit tbv het baggerschip.

 

DSC_0027

 

 

5-8-2014 Vatenmenger

Gefabriceerde vatenmengers voor de klant. In totaal inmiddels 7 stuks van gefabriceerd. Deze menger kan een vat van 60 a 80 kg probleemloos mengen.

Vatenmenger

  

21 januari 2014 '6x bokken voor pijpenlegger Stingray' van Van Oord

Engineering en productie door Wesco IJmuiden Apparatenbouw b.v. van 6 bokken. Deze zijn afgelopen maandag 21 januari op transport gegaan naar de klant. De klant is Van Oord en zal de bokken plaatsen aan boord van de pijpenlegger Stingray te Singapore.

De bokken zijn uitgelegd voor een hijscappaciteit van 50 ton, onder een maximale hoek van 30 graden in de langsrichting van het schip. De hijssnelheid is uitgelegd op 2 meter per minuut, op de eerste laag van de lier.

Projecten  2013
In samenwerking met de klant zijn een fairlead, twee slangenhaspels en twee Umbilical lieren geëngineerd en gefabriceerd.

 


Begin 2013 hebben we een fundatie frame voor het transport van 24 windmolen wieken geproduceerd. Deze fundatie is in delen gemaakt, met een totaal gewicht van 170T. In Vlissingen hebben we hem aan boord van de Sea Installer gemonteerd.


Projecten 2012
In juni 2012 is de engineering en fabricage van de zuiginstallatie van de 'Reimerswaal' afgerond. Dit project omvat o.a.: glijstuk, onderwaterpomp fundatie, zuig- en persbuis, kardanstukken, draaigland, kabelschijfblokken, rvs service frame.   


In onderstaande foto ziet u de 'Turn over' die geplaatst is op de Sleephopperzuiger Volvox Maxima. De engineering, fabricage en montagewerkzaamheden duurden een aantal maanden en zijn volledig afgerond in maart 2012.
Projecten 2011
In december 2011 is bij Wesco de 'Sloop Jaap' geëngineerd, gefabriceerd en samengesteld.  


jaap 3tatasteel 


In januari 2011 hebben we Tertnes gemobiliseerd voor een klus in Australië. De bordessen zijn geproduceerd in onze werkplaats. Het monteren van de bordessen en componenten is uitgevoerd in de IJmondhaven van IJmuiden.           

     
 Mobilisatie Tertnes

Projecten 2010
In opdracht van Van Oord is de zuigbuis van de Terranova verlengd. Verder hebben we een derde bok geplaatst en de draadschijven aangepast en van tonlagers voorzien.